Wat kan ik voor u als cliënt betekenen?

Laagdrempelig

U kunt bij mij terecht voor een medische verklaring voor:

  • Bewindvoering: wanneer iemand door lichamelijke of geestelijke oorzaken niet meer zelf zijn financiële belangen kan behartigen, en deze door een bewindvoerder geregeld moeten worden
  • Mentorschap: wanneer iemand niet meer zelf zijn persoonlijke belangen kan behartigen, bv. zijn (medische) behandeling, woonsituatie en de benodigde zorg.
  • Een combinatie van bewindvoering en mentorschap: wanneer zowel de financiële als de persoonlijke belangen behartigd  moeten worden.
  • Ondercuratelestelling: een combinatie van bewindvoering en mentorschap, maar de persoon waar het om gaat wordt niet meer als handelingsbekwaam gezien en mag geen rechtshandelingen meer verrichten.
  • Beoordeling van wilsbekwaamheid, meestal op verzoek van een notaris.

Mocht u vragen hebben over bewindvoering, mentorschap, ondercuratelestelling, wilsbekwaamheid en notariële volmacht en de keuringen die daarmee te maken hebben, neemt u dan gerust -uiteraard geheel vrijblijvend- contact met mij op. Ik help u graag met het maken van de juiste keuze, want ik weet uit ervaring dat die keuze niet altijd even eenvoudig is.

Sterk empatisch vermogen:

Wanneer iemand een medische keuring moet ondergaan waarbij de uitkomst bepalend is voor zijn/haar mate van zelfstandigheid en zelfbeschikking, stuit dit regelmatig op weerstand en achterdocht.

Door mijn ruime ervaring als arts en mediator ben ik in staat in te spelen op deze gevoelens van mijn cliënten en te zorgen voor een ontspannen sfeer.

Betrokken en betrouwbaar:

Als ik bij een cliënt ben dan zie ik een persoon waarmee ik graag contact wil maken. Ik probeer hem zoveel mogelijk op zijn eigen niveau aan te spreken, op zijn gemak te stellen en in zijn waarde te laten.

Uw vader/moeder/broer/zus is bij mij in veilige handen!

 

 

 

Direkt aanvragen?

Soepel en snel

Lees meer
Over Ypie Weitenberg

Lees meer
Nieuws

Lees meer